Šiandien vardadienius švenčia:
Patarimai

Kuo galima pakeisti kepimo popierių?

Kepimo popierius yra nepakeičiamas virtuvėje, ypač šeimininkėms, mėgstančioms kepti įvairius kepinius.

Jis apsaugo pyragą ar kitus kepinius nuo prilipimo prie skardos ir leidžia lengvai juos atskirti.

Tačiau ką daryti, jei kepimo popieriaus po ranka nėra? Štai kelios alternatyvos.

Biuro popierius

Biuro popierius yra beveik kiekvienuose namuose. Jis gali pakeisti kepimo popierių, tačiau reikia jį tinkamai paruošti.

Gausiai ištepkite popierių aliejumi ar riebalais, ir jis puikiai atliks kepimo popieriaus funkciją.

Kepimo maišeliai ir maistinis popierius

Kepimo maišeliai puikiai išlaiko šilumą ir beveik nelimpa prie tešlos, todėl kepimo procesas tampa paprastesnis.
Maistinis popierius, naudojamas maisto produktams pakuoti ir laikyti, taip pat tinka kepimui. Tačiau prieš naudojant būtina įsitikinti, kad jis atsparus aukštoms temperatūroms.

Riebalais ištepta skarda

Tai – klasikinis būdas, kurį dar naudojo mūsų močiutės, kai kepimo popierius dar nebuvo paplitęs. Skardos paviršių reikėtų patepti margarinu, sviestu ar aliejumi, o po to pabarstyti miltais, manų kruopomis ar džiūvėsėliais.

Šis metodas yra universalus ir tinka bet kokiems kepiniams.

Silikoniniai kilimėliai

Šeimininkės jau seniai įvertino silikoninių virtuvės gaminių universalumą, ypač kepant.

Silikoniniai kilimėliai niekada nepridega ir nereikalauja papildomo tepimo riebalais. Be to, juos labai lengva išplauti po naudojimo.

Folija

Folija – gana prieštaringas pasirinkimas, nes kepiniai dažnai prilimpa prie jos taip, kad juos atskirti tampa labai sunku. Tačiau žinant, kaip tinkamai naudoti foliją, šią problemą galima išspręsti. Išdėliokite foliją blizgia puse į viršų, ištepkite riebalais ir kepkite. Tai padės išvengti kepinių pridegimo.

Nestandartiniai sprendimai

Kartais šeimininkės naudoja ir netikėtus sprendimus. Pavyzdžiui, miltų maišelius su vidiniu sluoksniu, kuris primena kepimo popierių. Tereikia perkirpti maišelį ir naudoti jo vidinę pusę kepimui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *