Keletas tobulos sriubos paslapčių
Nors daugelis šeimininkių verda sriubas kelis kartus per savaitę, jos ne visada pavyksta tobulai.
Dalijamės keliais patarimais, kurie padės ne tik išgauti idealų pirmojo patiekalo skonį ir konsistenciją, bet ir ištaisyti dažniausiai pasitaikančias gaminimo klaidas.
Ryškią barščų spalvą išgaukite su actu
Barščius mėgstame ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl sodrios spalvos.
Deja, pastarasis aspektas neretai kelia problemų – vietoj ryškios tamsiai raudonos burokėlių spalvos gauname neryškų, nepatrauklų atspalvį.
Norėdami to išvengti, kepindami svogūnus, morkas ir burokėlius, įpilkite vieną šaukštą acto.
Jis „užfiksuos“ burokėlių pigmentą, o sriuba išliks ryški ir apetitiška.
Kreminę sriubą sutirštinkite ryžiais
Kreminė sriuba – paprasta, tačiau reikalaujanti dėmesio.
Jei ji pasirodė per skysta, vietoj papildomo virimo įdėkite šiek tiek ryžių – jie ne tik suteiks tirštumo, bet ir prailgins sriubos galiojimo laiką.
Per sūrią sriubą ištaisysite cukrumi
Jei persūdėte sriubą, nereikia jos pilti lauk.
Panardinkite į ją šaukštą su cukraus gabalėliu – jis sugers dalį druskos ir subalansuos skonį. Alternatyva – įmesti visą svogūną su lupena, kuris ne tik sumažins druskingumą, bet ir padarys sultinį skaidresnį.
Sriubą sutirštinkite miltais
Jei sriuba atrodo pernelyg skysta ir blanki, į ją įberkite šiek tiek miltų, kuriuos prieš tai pakepinkite sausoje keptuvėje.
Tai suteiks tirštumo ir sustiprins skonį.
Buljoną praturtinkite konjaku
Norėdami suteikti sultiniui gilesnį skonį, į jį įlašinkite kelis lašus konjako.
Įpylus alkoholio jau užvirus sriubai ir sumažinus kaitrą, skonis taps sodresnis ir ryškesnis.
Į sriubą dėkite tik apkeptas daržoves
Kad daržovės atskleistų savo skonį, prieš dedant į puodą, jas trumpai apkepkite – taip jos išskirs sultis ir natūralų cukrų, o sriuba taps aromatingesnė.
Vienintelė išimtis – bulvės, jas galima virti iš karto.
Buljoną pagardinkite sūriu
Jei norite ypatingo skonio, likus pusvalandžiui iki sriubos paruošimo pabaigos, įdėkite gabalėlį kietojo sūrio, pavyzdžiui, parmezano.
Jis suteiks sodrumo ir papildomą aromatą, tačiau šis triukas tinka tik mėsos ar vištienos sultiniams.
Šviežius žalumynus dėkite tinkamu metu
Kad sriuba ilgiau išliktų šviežia, žalumynus dėkite ne iškart užvirus ir nukaitus ją nuo ugnies, o likus dviem minutėms iki to.
Taip jie ne tik suteiks aromato, bet ir išsaugos vitaminus bei prailgins sriubos galiojimą – nepakankamai termiškai apdoroti žalumynai paspartins sriubos rūgimą..