Šiandien vardadienius švenčia:
Patarimai

5 būdai padaryti kavą dar sveikesnę

Kava yra ne tik vienas mėgstamiausių gėrimų pasaulyje, bet dar ir visokių naudų sveikatai šaltinis. Ypač jei geriama laiku.

Kadangi kofeino porciją kiekviename puodelyje gauname nemenką, kad apsaugotume savo miegą, po trečios–ketvirtos valandos dienos jau patariama gerti kavą be kofeino arba kad jo būtų mažiau.

Kava bus sveikesnė ir jeigu jos nesaldinsite cukrumi, nebalinsite ilgai galiojančia grietinėle, o kavos teikiamą naudą didinsite kitokiais priedais.

Įsiberkite cinamono. Tyrimai rodo, kad jis ne tik pagerina kavos skonį. Cinamonas padeda numesti svorio (nes slopina apetitą), palengvina peršalimo ligų simptomus bei stiprina imuninę sistemą. Šis prieskonis – galingas antioksidantas, taigi slopina mikroorganizmų dauginimąsi, uždegimus audiniuose ir sąnariuose ir mažina cholesterolio bei cukraus kiekį kraujyje.

Vien tik cinamono aromatas iškart pagerina smegenų veiklą, o vartojamas su kava jis dar didina ir budrumą, padeda kokybiškiau atlikti sunkias užduotis.

Pridėkite kakavos. Taip padidinsite antioksidantų kiekį gėrime. Kakava numuša kraujospūdį, padaugina gerojo cholesterolio kraujyje ir pamažina blogojo, stiprina protines galias ir net pakelia nuotaiką bei veikia kaip antidepresantas.

Naudokite popierinį filtrą. Jie sumažina cholesterolio lygį keliančio junginio kafestolio kiekį kavoje.

Įsipilkite aliejaus. Kaip papildas naudojamas vidurinės grandinės trigliceridų aliejus („MTC oil“ angliškai) greitai pasisavinamas ir suteikia staigų energijos užtaisą. Taip pat, manoma, toks aliejus padeda reguliuoti kūno svorį.

Pridėkite kolageno. Įbėrę į kavą jo miltelių, skonio nesugadinsite, o naudą – padidinsite. Kolagenas palaiko sveiką odą, sąnarių funkciją ir net gali padėti apsaugoti kaulus nuo išretėjimo vyresniame amžiuje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *